Halloween på Viborg Produktionsskole

Gys og gru

I uge 44 blev der fejret Halloween på                                                                 Viborg Produktionsskole.

Der summede af aktivitet på hele skolen                                                      onsdag i uge 44. Eleverne pyntede op,                                                        lavede udklædninger og særdeles                                                          uhyggelig mad i køkkenet.

Kreativlinjen havde pyntet op i kantinen
Langs gangen til kantinen lyste flotte græskarhoveder op i mørket og var med til at sætte stemningen for dagens frokost
Der blev snakket og hygget over bordene
Servicelinjen gjorde sit for at gøre menuen uhyggelig. Selvom maden var anderledes, smagte den godt
Nicoline fra skolens kreative værksted var klædt ud i dagens anledning. Dagens bedste udklædning blev præmieret
Værkstedslærerne Helle (t.v.) og Marianne (t.h.) i kø til måltidet. Alt var vellykket og ganske skrækkeligt!

 

Dimission på KUU

Den 23. juni 2017 dimitterede de fire første KUU-elever fra Viborg Produktionsskole, Tanja Kristine Pedersen, Henrik Skov Thomsen, Jacob

Fra venstre side står: Jacob Basballe Hedegaard, Lauge Bitsch Lynggaard, Henrik Skov Thomsen, Tanja Kristine Pedersen og til sidst KUU-lærer Henriette Rasmussen.

Basballe Hedegaard og Lauge Bitsch Lynggaard. De fire unge mennesker blev fejret ved en fin markering med både sange, taler af elever, lærer og forstander og lidt godt til ganen. Dimittendernes medstuderende, familier og lærere deltog i arrangementet.

 

 

Fuld kraft på til en ny læreplads

Vejen til en ny læreplads til 20-årige Daniel Lund gik over Viborg Produktionsskole, hvor den unge mand satte turbo på i køkkenet
20-årige Daniel Lund er kommet godt i gang på sin nye læreplads hos Slagtermester Ole Storm.

Med halvandet år tilbage af sin læretid som ernærings-assistent stod Daniel Lund pludselig uden læreplads. Tingene var gået skævt på den gamle læreplads, men heldigvis fik Daniel lov til at begynde på Servicelinjen på Viborg Produktionsskole.
– Det betød, at jeg blev set på med friske øjne og blev mødt uden fordomme. Det gav mig en anden reference i forhold til min gamle læreplads, fortæller Daniel. Opholdet på produktionsskolen fik stor betydning.
– Jeg fik noget at stå op til og vidste, at jeg var på rette vej, siger Daniel, der siden han som 11-årig var på julemærkehjem har vidst, at han ville arbejde med ernæring.

Fuld kraft

I produktionsskolens køkken kunne Daniel vise værkstedslærer Peder Brix, hvad han duede til.
– Jeg var halvt færdig med min uddannelse, og Peder kunne godt mærke, at jeg havde erfaring. Jeg tog det ansvar, jeg gerne ville have. Jeg kunne vælge at læne mig tilbage eller sætte fuld kraft på, fortæller Daniel.
Han valgte at sætte fuld kraft på, og efter en måneds tid kom Peder Brix en dag med ordene: ”Så Daniel, nu skal vi ud og finde noget arbejde.”

En ny chance

Peder Brix tog Daniel med ud til slagter Storm i Løgstrup, hvor Daniel først kom i praktik i en måned.
– Det var godt at prøve Daniel af. Det gik fint, fortæller slagtermester Ole Storm. – I stedet for at grave i fortiden, vil vi hellere give folk en ny chance. Daniel er en frisk og mødestabil ung mand, og det er det, alle gerne vil have. I praktikken kan man også se, om kemien passer. Det er vigtigt i en lille virksomhed som vores. Slagtermesteren og lærlingen er enige om, at holdånden er vigtig.
– Hvis man ikke møder op, skal de andre løbe hurtigere. Det er ikke fair, fastslår Daniel.

Daniel Lund er faldet godt ind i teamet hos Ole Storm (t.v.), bl.a. sammen med kokken Jacob Sørensen (t.h.).
Vigtig kontakt

Idet Daniel kun havde halvandet år tilbage af sin uddannelse, tog Ole den beslutning, at de lige så godt kunne hjælpe den unge mand færdig med uddannelsen. Derfor tilbød han Daniel en læreplads som ernæringsassistent fra 1. juni. Ole Storms kendskab til Peder Brix på produktionsskolen havde stor betydning for slagterens beslutning om at tage Daniel i lære.
– Hvis Daniel var kommet lige ind fra gaden, havde jeg spurgt mere ind til fortiden. Jeg havde nok ikke turdet sige ok. Jeg har god kontakt til produktionsskolen, og Peder ved, hvad jeg gerne vil have: Man skal være frisk, mødestabil, og man skal ville det. Det faglige skal nok komme bagefter, siger Ole Storm.

Fokus på håndværk
Henriette Storm ser gerne mere fokus på håndværksmæssig kunnen.

Henriette Storm arbejder sammen med sin mand i slagterbutikken i Løgstrup, og hun har et dybtfølt ønske.
– Vi mangler en slagterlærling, men det er ikke til at få fat på en. Jeg ville ønske, at der var en større fokus på håndværks-mæssig kunnen i skolesystemet. Der er så mange gode unge mennesker, som kunne blive glimrende håndværkere, men som bliver tabt på gulvet. Der er brug for dem.

Tekst og foto: Berit Guldbrand, Viborg Produktionsskole, juni 2017.

Sjov på Deltagerrådets Dag

Flyt en klods - uden at stakken vælter.
Balancekunst for viderekomne.

Viborg Produktionsskoles Deltagerråd arrangerer hvert år en dag, som står på sjove aktiviteter, sport og underholdning.

Torsdag den 1. juni stod programmet på forskelle aktiviteter og konkurrencer rundt om på produktionsskolens forskellige afdelinger.  Eleverne blev delt på tværs af de daglige hold og skulle samarbejde om at løse diverse opgaver.

På KUU var der godt gang i hovedregningen, på Ejendomsservice dystede eleverne i balancekunst i form af at stable og flytte rundt på klodser, Kreativ bød på syning og rugbrødsspisning på tid, på Byg lød opgaven på at bygge det danske svar på Eiffeltårnet, og hos Servicelinjen blev der i køkkenet lavet dejlig smørrebrød til glæde for alle.

Fodbold på Liseborg.
Banen var lille og holdene små, men entusiasmen var stor.

Over middag gik turen til Liseborg Sportscenter, hvor der blev kæmpet om æren i mini-fodbold og rundbold.

På menuen til aftensmaden var der pizza til alle, hvorefter de vindende hold blev udråbt og præmieret. Derefter optrådte “Jydemanden” Mark le Fêvre på slap line og stillede beredvilligt op bagefter til autografer og selfies.

Mark le Fêvre optrådte på Viborg Produktionsskole.
“Jydemanden” stillede op til autografer og selfies.

En god lang dag i fællesskabets tegn.

Se flere fotos fra Deltagerrådets Dag på vores facebookside.