Plus på kontoen

Astrid fra Forbrugerrådet var d. 30. januar forbi Viborg Produktionsskole, hvor hun talte om privatøkonomi med skolens elever.

Der blev bl.a. plads til at sammenligne 3 telefon-lån og udpege det billigste. Desuden udfordrede eleverne hinanden i ordkendskab med ord såsom rykker, budget, kviklån og RKI.

Astrid syntes, at skolens unge mennesker var rigtig gode. De formåede endda at svare enstemmigt korrekt på en bestemt (og svær) opgave. “Det sker meget sjældent”, udbrød hun.

Alt i alt en informativ og god formiddag!

En fyldt skolenkantine.
Astrid fortæller lidt om banklån.
Michael og Mohammad taler om ordet “skat”. Hvad er det? Hvor meget er det? Og hvorfor skal vi betale det?
Ord der er gode at kende til 🙂

Den Forberedende Grunduddannelse – Åben Skole

 

Den Forberedende Grunduddannelse

Åben Skole

 

Den 21. februar 2019 holder Den Forberedende Grunduddannelse (FGU) Åben Skole fra klokken 17.00 til 19.00 på Gyldenrisvej 4 i Viborg (nuværende Viborg Produktionsskole).

Dørene på Marsk Stigsvej 16 (nuværende KUU) vil også være åbne, da lokalerne dér bliver en del af FGU’ens fysiske rammer.

Klokken 17.15 og 18.15 vil der være mulighed for at høre et oplæg om FGU’en i skolens kantine på Gyldenrisvej. Oplægget vil bl.a. give et overblik over uddannelsens tre linjer. I hele tidsrummet kan man bevæge sig rundt på de forskellige værksteder samt i diverse undervisningslokaler. Her er der mulighed for at møde elever og lærere og få et indtryk af, hvordan uddannelsen kan komme til at se ud i praksis.

I forbindelse med arrangementet vil skolens køkken byde på lidt godt til ganen.

 Alle er velkomne!

 

Dimission på KUU

Veloverståede eksaminer, fest og glade elever

Den 9. januar 2019 dimitterede Hold 4 på KUU i Viborg med flotte resultater, røde roser og fine eksamensbeviser. Eleverne blev fejret med taler, sange og naturligvis lidt godt til ganen.

Stort tillykke til alle dimittenderne! Held og lykke videre på rejsen!

Glade unge mennesker med roser og eksamenspapirer i hånden.
Én af KUU-eleverne holdt en fin tale for dimittenderne.
Forstander Heine Bøgild gav eleverne nogle vise ord med på vejen, før alle sang med på “Livstræets krone”.
… og selvfølgelig blev festdagen fejret med noget lækkert kage til kaffen.

Julehyggedag

 

Torsdag d. 13. december afholdt hele produktionsskolen en fælles julehyggedag.  Deltagerrådet havde stået for en stor del af planlægningen.

Eleverne begyndte hyggedagen med morgenmad på de forskellige værksteder. Flere af eleverne dystede i det klassiske pakkespil efter rundstykkerne. Det gik heftigt for sig, terningerne blev ivrigt slået.

Senere stod Deltagerrådet for et nisseløb i værkstedshallen, og lærerne forberedte lækker julemad til eleverne. Julemiddagen blev serveret i kantinen. Menuen bestod af klassisk, dansk julemad: steg, and, rødkål, kartofler og brun sovs. Til dessert var der naturligvis risalamande, og næsten det hele blev spist! Hele seks elever fik derfor en fin mandelgave med hjem under armen.

Traditionen tro var der banko efter middagen.  Det blev en længere seance, hvor der eleverne var meget koncentrerede på spillet. Men der var også fine præmier på spil 🙂

Det var en rigtig fin torsdag!

 

Juledekorationerne var lavet af kreativlinjen.
3 elever klar til nisseløb.
Varme, hvide kartofler.
Lune, brune kartofler.
Flæskesvær med sprøde svær.
Der ventes på et “værs’go” fra køkkenet.
Mandelgaverne pakket og klar til at finde sine ejermænd og ejerkvinder.
Søren tjekker om Sune har banko.