Aktiviteter

Udover produktionen har Viborg Produktionsskole forskellige aktiviteter både i løbet af ugen og i årets løb.

Motion
Vægttræning
Eleverne har mulighed for at træne i et nærliggende fitness-center.

Fast på programmet er en ugentlig motionsdag. I øjeblikket består den oftest af en fredagsgåtur. Den er obligatorisk for alle, og den kan føre en tur ned til søen, rundt i de omgivende kvarterer eller lignende. Om vinteren kan det blive til en tur på skøjtebanen, og ellers besøger vi af og til Sted1, hvor vi slapper af og hygger os sammen i et par timer.

Skolen tilbyder også styrketræning hver mandag og tirsdag kl. 13.00-14.15.

Med jævne mellemrum arrangerer skolen motionsdage, som f.eks. byder på gåtur, løbetur, cykling eller fitness.

Besøg på skolen

Ind i mellem får vi besøg af to medarbejdere fra Rusmiddelcentret Viborg, som går rundt på værkstederne. Man kan frit henvende sig til dem og få vejledning og hjælp til at komme ud af et eventuelt misbrug. Du kan også altid henvende dig til din lærer, som formidler kontakt til Rusmiddelcenteret.

Vi får også besøg af to medarbejdere fra Sted1 hver anden tirsdag. Også de besøger værkstederne og står gerne til rådighed, hvis man har brug for en snak om alt mellem himmel og jord. De er her typisk fra 12.30 til 14.00.

Hver anden onsdag, oftest i ulige uger, får vi besøg af Richard fra Politiet. Han fortæller om f.eks. god opførsel på internettet og stiller sig gerne til rådighed for spørgsmål om love og regler, og hvad man ellers vil vide noget om.

Sex og samfund gæster os cirka en gang årligt. De fortæller om kønssygdomme, sikker sex, grænser m.m., og så deler de kondomer og tyggegummi ud.

Militærøvelse

To gange om året hjælper vi rekrutterne på Finderup Øvelsesterræn, hvor vi agerer “ofre” i en øvelse. Det foregår med brag, bål og brand, teaterblod og så videre.
Udover at få lov til at lege med soldaterne, som af og til kommer på flere prøvelser, end de regner med, bliver vi godt beværtet med morgenmad, frokost, kage og sodavand. Det er et par meget sjove og anderledes arbejdsdage.

Foredrag
Chris MacDonald besøgte os i 2016 og gav et særdeles underholdende foredrag om personlig udvikling.

Af og til inviterer vi spændende personligheder til skolen for at holde et foredrag, hvor de deler ud af deres erfaringer og ideer til inspiration og underholdning.

Vi får også besøg af 3F og Rådet for Sikker Trafik.

Overnatingsture

To gange årligt tager skolen på tur. Det er en sommertur i hytte og en tur til København i efteråret.

Forstanderturen

En gang om året tager forstanderen hele skolen med på tur, som regel i forbindelse med uddannelsesmessen i Herning.

Juleafslutning

Den årlige juleafslutning finder sted på sidste arbejdsdag inden jul. Der står programmet på bankospil med sponserede gaver. Imens sørger lærere og kontorpersonale for at lave mad og dække bord til den store fælles julefrokost i kantinen.
Derefter ønsker vi hinanden en glædelig jul og et godt nytår, og alle sendes hjem med en gave under armen.